Громадський бюджет Краматорська: подача проектів триває

22 листопада 2016 року у партнерстві з Краматорською міською радою командою ГО «НОВА Енергія» в рамках проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи - ІІ впровадження» було проведено ...

Нова енергія - головна
Громадський бюджет Краматорська: подача проектів триває

22 листопада 2016 року у партнерстві з Краматорською міською радою командою ГО «НОВА Енергія» в рамках проекту «Зміцнення місцевої фінансової ініціативи – ІІ впровадження» було проведено тренінг-практикум «Бюджет міських ініціатив м. Краматорськ». У заході активну участь взяли члени Координаційної ради, громадськості, ОСББ, навчальних закладів, ЗМІ та інші зацікавлені особи міста Краматорська.

Захід привернув увагу та зацікавленість з боку громадськості. На зустріч прийшло понад 80 осіб, замість запланованої кількості в 30 учасників. Аудиторія була дуже активна і зацікавлена. Учасники заходу озвучили багато питань:

– що таке Громадський бюджет?IMG_20161122_131705

– хто може подавати проекти?

– які етапи і терміни реалізації проектів?

– як працювати з електронною платформою для реєстрації громадських проектів?

Ціла низка питань стосувались захисту персональних даних, зокрема куди направляються скани паспортів, хто має до них доступ, чи не використає ці скани якась третя сторона і т.п.

IMG_20161122_131614Учасників задовольнила відповідь про те, що інформація про персональні дані знаходиться під надійним захистом, що доступ до неї мають тільки відповідальні працівники міської ради, і що персональні дані учасників не оприлюднюються без їх згоди.

Також присутніх цікавило питання щодо тематики громадських проектів, просили навести приклади. У нагоді тут стали приклади впровадження бюджету участі у Львові, Мелітополі, Бердянську, Києві та інших містах.

В он-лайн режимі присутнім було продемонстровано порядок реєстрації на сайті «Громадський проект м. Краматорськ», порядок подачі проектів та інші.

IMG_20161122_133110В процесі заходу і учасники і організатори прийшли до спільної думки про необхідність продовження терміну подачі проектів хоча б на два тижні.

Нагадаємо, що з 19 жовтня 2016 року приймаються заявки від мешканців міста на конкурс громадських проектів до Бюджету участі з кошторисом в 1,5 млн. гривень. Прийом заявок триватиме до 29 листопада цього року.

Прєднуйтеся до групи у соціальних мережах з питання впровадження бюджету участі в Краматорську: https://www.facebook.com/groups/Public.project.Kramatorsk/

Захід організовано ГО «НОВА ЕНЕРГІЯ». Проект реалізується ВГО «Інститут бюджету та соціально-економічних досліджень» (ІБСЕД) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Розробник електронної системи — ГО SocialBoost.

 

 

 


Тематика публікації:  

Останні публікації цього розділу:

Анонс: Школа врегулювання конфліктів та миротворчості у територіальних громадах

Як зберегти традиційну культуру та нашу ідентичність, міркували на триденному заході у Богуславі

До 40 протезів на місяць: як у Полтаві протезують та реабілітують людей після поранень

До своєї природи: у Києві відкрилась виставка з любов’ю до української спадщини

10 років БФ «Твоя опора»: зібрано й надано допомогу на 710 млн грн

Ресурсні центри неурядового сектору Півдня України обмінялись досвідом та обговорили нові ініціативи