Політиків можна залучити до підтримки громадських ініціатив

Протягом літа-осені 2016 року у Вінницькій області проводилася серія семінарів-тренінгів у формі рольової дидактичної гри «Формування майбутнього Європи», що імітує переговорний процес між ...

Додано:
Vineuroclub

асоціація євроклубів вінничини
Політиків можна залучити до підтримки громадських ініціатив

Протягом літа-осені 2016 року у Вінницькій області проводилася серія семінарів-тренінгів у формі рольової дидактичної гри «Формування майбутнього Європи», що імітує переговорний процес між країнами-кандидатами на вступ до ЄС та інституціями Європейського Союзу. Проект реалізовувався Громадською організацією «Асоціація Євроклубів Вінниччини» як однин із  переможців конкурсу Вінницької обласної ради, який щороку традиційно проводиться Департаментом інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

Старт програми було добре «розпіарено» на рівні області. Буквально після проведення кількох перших ігор почали телефонувати депутати облради із проханням взяти їх із собою, щоб вони подивилися. Довелося пояснювати досить прості речі, що, оскільки проект співфінансується обласною радою, то вони, як депутати цієї ради, мають повне право бути присутніми на заходах. Більше того, програма хороша, тому вони будуть мати можливість «посвітитися» у проекті, що позитивно сприймається місцевою громадськістю.

Перші звіти у соцмережах із фотографіями депутатів викликав жвавий інтерес їх колег. Телефонували вже і депутати районних рад, міські голови, представники райдержадміністрацій. Пропонували допомогу (хто яку міг) у проведенні ігор. Тільки б потрапити у кадр, що вони теж «формують Європу».

За результатами проекту вдалося долучити до проведення ігор політичних діячів з дуже різних політичних партій: голова фракції «Самопоміч» в обласній раді Вадим Соляник та його колега (найбільш активна) Ірина Колесник; член партії «Батьківщина» козятинський міський голова Олександр Пузир; голова райради Петро Тамбовцев (БПП «Солідарність») та голова Крижопільської РДА Валентин Панчук (колишній член БПП, тепер безпартійний через несумісність партійної приналежності з посадою), Микола Поліщук – депутат Вінницької районної ради, представник Народної партії; депутати Бершадської районної ради Дунаєвський Валерій та Трохименко Євген (ВО «Свобода»). І це далеко не вичерпний перелік, а лише показ політичної палітри. Не було, хіба що, крайніх лівих і представників Опоблоку.

В результаті знайшлися додаткові кошти на проведення ще однієї позапланової гри в смт. Городківка Крижопілького району, а учасники більшості семінарів-тренінгів отримали кава-паузу «посилену» смачними цукерками і печивом від депутатів (з пустим ж руками до дітей приходити не прийнято).

Тож в ході реалізації проекту ми черговий раз переконалися в тому, що спільно справу робити легше та ефективніше. Громадські ініціативи цікаві широкому загалу, але, на жаль, не мають достатнього матеріального ресурсу для їх реалізації на належному рівні. Депутати та інші представники влади мають ресурс та бажання отримати доступ до «широких мас». Саме на цьому і можливо будувати співпрацю між організаціями громадянського суспільства та представниками влади. Вийшло досить тривіально – кожен знайшов у справі свій інтерес. А інакше, на успіх годі й розраховувати.

 

Голова ГО «Асоціація євроклубів Вінниччини»
Єлизавета Савчук

IMG_6880

Фото з учасниками тренінгу “Формування майбутнього Європи”. (м.Жмеринка)

DSC_2449

Вручення сертифікату учасника (м. Липовець)

WP_20161021_13_23_34_Pro__highres_cr

Учасники тренінгу. Члени Бронницького шкільного євроклубу. (с. Гонтівка, Чернівецький район)

WP_20161104_13_10_53_Pro

Фото з учасниками тренінгу “Формування майбутнього Європи”. (м. Немирів)

15122974_1200675033359505_190693645125246130_o

Учень вінницької ЗОШ №10 у ролі президента Європейської Комісії. (м. Вінниця)

14876694_1183290941764581_6274849364224724320_o

Мер м. Козятин Олександр Пузир, депутат Вінницької обласної ради Ірина Колесник та голова ГО “Асоціація євроклубів Вінниччини” Єлизавета Савчук.

WP_20161129_12_09_47_Pro

Учасники тренінгу створюють греб Європи. (м. Бершадь)


Тематика публікації:        

Останні публікації цього розділу:

Анонс: Школа врегулювання конфліктів та миротворчості у територіальних громадах

Як зберегти традиційну культуру та нашу ідентичність, міркували на триденному заході у Богуславі

До 40 протезів на місяць: як у Полтаві протезують та реабілітують людей після поранень

До своєї природи: у Києві відкрилась виставка з любов’ю до української спадщини

10 років БФ «Твоя опора»: зібрано й надано допомогу на 710 млн грн

Ресурсні центри неурядового сектору Півдня України обмінялись досвідом та обговорили нові ініціативи