Вибух у Харкові: підозрюють скоєння теракту, вибухівку заклали, а не підкинули

У Харкові під час мирної акції стався вибух, повідомляє Громадське. Начальник ГУМВС України в Харківській області Анатолій Дмітрієв заявляє про підозру скоєння терористичного акту. Відео ...

Вибух у Харкові
Вибух у Харкові: підозрюють скоєння теракту, вибухівку заклали, а не підкинули

У Харкові під час мирної акції стався вибух, повідомляє Громадське. Начальник ГУМВС України в Харківській області Анатолій Дмітрієв заявляє про підозру скоєння терористичного акту.

Відео

Прокуратура почала кримінальне провадження за статтею Кримінального кодексу про вчинення терористичного акту. Про це Громадському заявила речниця прокуратури у Харківській області Віта Дубовик.

«Була «закладка», а не підкинута вибухівка», – каже вона.

«Сьогодні близько 13.20 під час мирної ходи активістів Євромайдану та патріотично налаштованих громадян стався вибух. За попередніми даними постраждало близько 10 осіб. Двоє людей загинули на місці, серед загиблих – 1 правоохоронець. На Московському проспекті біля станції метро «Маршала Жукова» у натовпі спрацював невідомий вибуховий пристрій», – повідомляють у МВС.

Наразі на місці події працює слідчо-оперативна группа, вибухотехніки та експерти-криміналісти, а також співробітники ДСНС.

Робота слідчо-оперативної групи на місці події перебуває під особистим контролем начальника ГУМВС України в Харківській області.

Правоохоронці встановлюють обставини події та закликають можливих свідків повідомити правоохоронні органи про відомі їм обставини, кажуть у МВС.

———————

Міліція Харкова звертається до усіх громадян, особливо до автовласників, автомобілі яких обладнані відеореєстраторами. Якщо ви знаходилися 21 та 22 лютого в районі Палацу спорту та маєте відповідні записи, прохання надати інформацію до Харківського міського управління ГУМВС України в Харківській області за адресою вулиця Ярославська 1/29 або за телефоном 730-83-00 та «102».

Джерело : www.hromadske.tv


Тематика публікації:    

Останні публікації цього розділу:

Вийшов другий сезон Rights Now! Podcast

На Тернопільщині ділилися кращими практиками розвитку гуманітарно-соціальної сфери

Громади Донеччини обговорили діяльність центрів підтримки громадян

ZDOROVI представляє результати шостої хвилі опитування «БАРОМЕТР»: стан системи охорони здоров'я України

«Як підготуватися до сексу»: новий випуск просвітницького подкасту від «Феміністичної майстерні»

Відсутність документів на нерухомість — одна із критичних перепон отримання компенсації через єВідновлення