Підвищення потенціалу правозахисників у Слов’янську

28 лютого 2015 в місті Слов'янськ громадська організація "Євролідер", за підтримки NED, провела семінар "Підвищення потенціалу правозахисників". У семінарі взяли участь відомі правозахисники та ...

Словянськ
Підвищення потенціалу правозахисників у Слов’янську

28 лютого 2015 в місті Слов’янськ громадська організація “Євролідер”, за підтримки NED, провела семінар “Підвищення потенціалу правозахисників”. У семінарі взяли участь відомі правозахисники та початківці з Донецької та Луганської областей.

Сьогодні Україна переживає час складних випробувань. На територіях, захоплених терористами, щодня фіксуються випадки вбивств мирного населення, факти фізичного і сексуального насильства, люди піддаються катуванню, жорстокому і такому, що принижує людську гідність, поводженню. Однак і перед тимчасово переміщеними особами, які виїхали на українську територію, виникають суттєві перешкоди для реалізації прав людини, як приклад: на житло і свободу переміщення, соціальне забезпечення і можливість заробляти на життя працею, на охорону здоров’я та освіту. Тому захист прав людини в Східній Україні є найбільш важливим завданням, яке стоїть перед правозахисниками та громадянським суспільством. Громадська організація “Євролідер” за підтримки Національного фонду в підтримку демократії (NED) реалізує проект “Просування прав людини у Східній Україні”, в рамках якого надає допомогу громадянам і правозахисникам в рамках роботи Слов’янського правозахисного ресурсного центру.

На семінарі учасники обговорили приклади успішної правозахисної діяльності, основні права людини, які порушуються і методи їх захисту. Працюючи в групах, розробили буклет “Знай свої права” і радіо-ролики на правозахисну тематику.

Учасники високо оцінили рівень підготовки та організації семінару, його актуальність і практичну спрямованість.

Андрій Древицький, правозахисник, керівник проекту: “Сьогодні права людини на Сході України грубо порушуються, ігноруються і фактично ніким не захищаються. Тому підвищення потенціалу правозахисників та активістів Донецької та Луганської областей є найважливішим завданням, над виконанням якого ми працюємо”.

Аліна Сукова, правозахисниця: “У ситуації, коли більшість правозахисних організацій припинили свою роботу на Сході України, і багато правозахисників або постраждали, або були знищені терористами, для нас дуже важливо об’єднати і спільно захищати права людини в нашому регіоні”.

Андрій Кисельов, правозахисник: “На семінарі ми підняли дуже серйозну проблему пропажі людей без вісті і небажання правоохоронних органів займатися їх пошуком. Ми прийняли рішення взяти під громадський контроль розслідування цих та інших резонансних справ”.

Для отримання безкоштовних юридичних консультацій з прав людини та допомоги правозахисникам просимо Вас звертатися до Слов’янський правозахисний ресурсний центр:

Адреса: м.Слов’янськ, вул.Карла Маркса, новий будинок. 22, офіс 37
Час роботи:
Понеділок – п’ятниця: з 09.00 до 18.00
Вихідні дні: субота, неділя

Гарячі лінії: +38 066 925 22 44; +38 093 465 17 05

Сайт: euroleader.in.ua
адреса електронної пошти для консультацій: [email protected]

Джерело : slavregion.in.ua

Автор : Агнеса Ванессова


Тематика публікації:      

Останні публікації цього розділу:

Новобілоуська громада розробила План свого відновлення

Як відновлюється культурне життя в Новобілоуській громаді на Чернігівщині

Для прокурорів розробили три дистанційні курси у сфері кримінального правосуддя

Батьки за Україну без тютюну та нікотину: лідери думок закликають захистити дітей від тютюнової епідемії

ZDOROVI долучились до обговорення викликів медичної системи в умовах війни на Форумі власників та керівників медичного бізнесу

В Україні вперше утеплять багатоквартирний будинок екоматеріалами за естонською технологією