У Печенігах знатимуть, як земельні права відстояти

16 січня 2017 року фахівці Чугуївської правозахисної групи провели семінар за темою «Підвищення юридичних знань у сфері земельних відносин». Перед учасниками – представниками місцевого ...

Додано:
kobzar

kak-oformit-pravo-sobstvennosti-na-zemlu
У Печенігах знатимуть, як земельні права відстояти

16 січня 2017 року фахівці Чугуївської правозахисної групи провели семінар за темою «Підвищення юридичних знань у сфері земельних відносин».

Перед учасниками – представниками місцевого самоврядування та громадськими активістами Печенізького району – виступив експерт ЧПГ Роман Лихачов, який має багаторічний досвід відстоювання прав селян на теренах Харківщини.

Правник надав інформацію про новації у законодавстві в сфері земельних відносин, розповів про особливості набуття права власності на земельну ділянку та процедуру отримання державного акта на право приватної власності на земельну ділянку взамін сертифіката на право на земельну частку (пай), навів конкретні приклади з юридичної практики, відповів на запитання учасників. Також Р. Лихачов презентував «Посібник з земельних питань для селян», виданий чугуївськими правозахисниками в рамках проекту, поділився іншою правовою літературою.

Зазначимо, що навчальний захід проходив у рамках проекту «Ресурсний центр захисту прав селян-власників земельних ділянок у Чугуївському, Печенізькому та Шевченківському районах Харківської області, подолання корупції в сфері земельних відносин», що реалізується ЧПГ за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

Метою проекту є посилення правових можливостей, сприяння правовому захисту та доступу до правосуддя незаможних селян-власників земель сільськогосподарського призначення у Чугуївському, Печенізькому та Шевченківському районах Харківській областях через організацію роботи та підтримку Ресурсного центру, наповнення місцевих бюджетів, додаткові кошти яких можна направити на вирішення проблем сільських громад, подолання корупції у земельній сфері.

Семинар Печенеги


Тематика публікації:        

Останні публікації цього розділу:

Відбулась навчальна майстерня-практикум для жінок в рамках проєкту «Виявлення можливостей використання спадщини для економічного розвитку малих громад»

Молодь з 30 громад напрацювала стратегії розвитку молодіжних рад під час літнього табору в Карпатах

Дуже просторова добірка вакансій в громадському секторі

Чотири роки партнерства: історія співпраці громадської організації «Нова Дружківка» та Дружківської пожежно-рятувальної частини

39 ветеранів/ок завершили навчання на сертифікатній програмі “Урядування в умовах воєнного стану та післявоєнного відновлення"

Громадська участь у місцевій політиці: які зміни до статутів громад мають внести сільські та селищні ради Харківщини