Важкі бої в Україні залишили тисячі дітей без тепла, води та школи – ЮНІСЕФ

Після інтенсивних боїв навколо міста Авдіївка Донецької області в останні два дні більше 17000 людей – у тому числі 2500 дітей – залишилися на морозі без опалення, світла і води. Шість шкіл і ...

Leonid, 2 y.o., with parents at the heating point, 31 January, Avdiidvka, copyright UNICEF, Oleksiy Filippov
Важкі бої в Україні залишили тисячі дітей без тепла, води та школи – ЮНІСЕФ

Після інтенсивних боїв навколо міста Авдіївка Донецької області в останні два дні більше 17000 людей – у тому числі 2500 дітей – залишилися на морозі без опалення, світла і води.

Шість шкіл і чотири дитячих садки в цьому районі також закрилися через бойові дії, що призупинило освітній процес і спричинило у дітей ще більший стрес, з огляду на те, що вони втратили таку необхідну рутину і ознаку стабільності як можливість ходити до школи.

Системам електро- та водопостачання в Авдіївці було завдано серйозної шкоди 29 і 30 січня. Як наслідок, відключення електроенергії унеможливило відкачування води з запасного резервуара, що обслуговує місто і від чого залежить опалювальна система. За умов коли температура опускається нижче 17 градусів за Цельсієм (1 градус за Фаренгейтом), ситуація може мати катастрофічні наслідки для жителів Авдіївки.

“Мало того, що життю тисяч дітей в Авдіївці, та по обидва боки конфлікту, загрожує небезпека, ситуація ускладнюється відсутністю води та світла, а це означає, що будинки стають небезпечно холодними і стан здоров’я погіршується просто на очах”, – сказала Джованна Барберіс, Голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні.

“ЮНІСЕФ та партнери закликають забезпечити безпечний доступ для проведення невідкладних ремонтних робіт на пошкоджених системах водо- та електропостачання, щоби запобігти подальшим стражданням людей”, – додала вона.

7 y.o. Slava came to the heating point in Avdiivka with mother, 31 January, copyright UNICEF, Oleksiy Filippov

Подача води в інші міста та села в Донецькій області також зупинився після того, як джерело живлення  Донецької фільтрувальної станції було відключене 29 січня. Фільтрувальна станція забезпечує водою близько 400 000 людей. Вода подається за графіком і не виключена ймовірність того, що постачання водопровідної питної води може зупинитися зовсім.

 

Про ЮНІСЕФ

В усій своїй діяльності ЮНІСЕФ відстоює права і благополуччя кожної дитини. Спільно з партнерами ми працюємо у 190 країнах і територіях задля переведення цього зобов’язання у площину практичних дій, докладаючи особливих зусиль до охоплення найуразливіших і соціально виключених дітей, заради всіх дітей, де б вони не знаходилися.

Джерело: ЮНІСЕФ.


Тематика публікації:    

Останні публікації цього розділу:

Понад чотири тисячі жителів громад-учасниць проєкту «Бюджетна партисипація від А до Я» взяли участь у Днях бюджету

Відбулись дві навчальні майстерні-практикуми в рамках проєкту проєкту «Виявлення можливостей використання спадщини для економічного розвитку малих громад»

Стартувала освітньо-профорієнтаційна програма «Update: Південь»

Розпочався проєкт «Впровадження підходу, інформованого про травму, у громадянській освіті»

Інкубатор демократичних ініціатив розпочинає проєкт зі зменшення випадків мови ворожнечі в країнах Східного партнерства

Тренінг в медіабазі: Психологиня розповіла журналістам про види когнітивних спотворень та їхній вплив