У Києві відкрили першу Повітряну бібліотеку

На вихідних в арт-резиденції «Берег» на Трухановому острові відкрили першу в Києві Повітряну бібліотеку. Незважаючи на похмуру погоду, під відкритим небом бігли крос, грали у волейбол, танцювали, ...

Повітряна Бібліотека
У Києві відкрили першу Повітряну бібліотеку

На вихідних в арт-резиденції «Берег» на Трухановому острові відкрили першу в Києві Повітряну бібліотеку. Незважаючи на похмуру погоду, під відкритим небом бігли крос, грали у волейбол, танцювали, вчилися варити ідеальну каву, друкувати листівки за допомогою листя і квітів, слухали лекції про працевлаштування і вірші під музику.

У суботу 11 липня на Трухановому острові в арт-резиденції «Берег» відкрили першу в Києві Повітряну бібліотеку. Книгами її наповнювали небайдужі кияни та гості столиці, а працювати вона буде за принципом буккросингу: якщо хочеш взяти додому книгу, принеси іншу натомість. Бібліотека користувалася у гостей резиденції величезним попитом – любителів літератури не зміг налякати навіть дощ.

Фотозвіт від Романа Муравйова

Спортивну частину становили заняття з імераторськогу кунг-фу Хонг-За В’єтнам, спортивний крос на 8 кілометрів і волейбол. Аквааеробіку довелося скасувати через погану погоду, але, вже починаючи з наступних вихідних, в резиденції будуть проходити і ці заняття, а також майстер-класи з плавання.

Крім цього, в арт-резиденції проходив дводенний майстер-клас з флоропрінту – друк за допомогою квітів і листя – від творчої студії Salve, традиційна арт-терапія та ігротека від «Точки Зборки».

Міжнародний кадровий портал HeadHunter Україна спільно з Центром зайнятості вільних людей читали лекції про працевлаштування для переселенців, кофеточка «Маяк» вчила всіх бажаючих варити ідеальну каву, а кухар Ілля Бенькович – готувати барана на вертелі.

Вечірня програма в суботу була присвячена літературній темі: вірші під музику читав творчий квартирник «ЗвиЧАЙні вірші».

Виступали поети Ірина Шувалова, Олександра Шаліна, Таня-Марія Литвинюк, Юлія Нестерова, Оксана Боровець і музиканти Ярослав Джусь (бандура), Олексій Сухоруков (джембе), Андрій Сенькович (акордеон), Олексій Корчагін (дудук).

У суботу відбулося відкриття танцювального майданчика резиденції і майстер-клас з свінгу від Київського Свінг Денс Клубу.

У наступні вихідні, 18 і 19 липня, в арт-резиденції «Берег» – художні майстер-класи, аквааеробіка, навчання дітей плаванню і вечори класичної музики.

Всеукраїнська громадська організація «Берег» виникла в 2012 році з відкриттям в Донецьку арт-резиденції «Дім механізатора», першого з дванадцяти запланованих центрів. У 2014 році «серце» проекту було змушене переміститися в Київ і зараз функціонує як літня арт-резиденція «Берег» на Трухановому острові. Місія організації: сприяти розвитку і об’єднанню української нації через підвищення загального рівня культури і освіти. Напрямки роботи: спорт, здоровий спосіб життя; мистецтво, творчість та інтелект, розвиток.

Сторінка арт-резиденції «Берег»

Автор : Арт-резиденція «Берег»


Тематика публікації:        

Останні публікації цього розділу:

Вийшов другий сезон Rights Now! Podcast

На Тернопільщині ділилися кращими практиками розвитку гуманітарно-соціальної сфери

Громади Донеччини обговорили діяльність центрів підтримки громадян

ZDOROVI представляє результати шостої хвилі опитування «БАРОМЕТР»: стан системи охорони здоров'я України

«Як підготуватися до сексу»: новий випуск просвітницького подкасту від «Феміністичної майстерні»

Відсутність документів на нерухомість — одна із критичних перепон отримання компенсації через єВідновлення