Верховна Рада ухвалила революційний антикорупційний законопроект №2423

Верховна Рада України ухвалила Закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення прозорості у сфері відносин власності з метою запобігання корупції". Законодавчим актом ...

антикорупційний закон
Верховна Рада ухвалила революційний антикорупційний законопроект №2423

Верховна Рада України ухвалила Закон “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення прозорості у сфері відносин власності з метою запобігання корупції”.

Законодавчим актом встановлено, що відомості Державних реєстрів, зокрема, Єдиного державного реєстру транспортних засобів, Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, Державного земельного кадастру є загальнодоступними.

Відповідні зміни внесено до Кодексу України про адміністративні правопорушення, законів “Про дорожній рух”, “Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень”, “Про Державний земельний кадастр” і “Про запобігання корупції”.

Законопроект зареєстровано за №2423.

“Тепер будь-хто зможе ввівши прізвище в програму, дізнатися якими квартирами, ділянками чи автомобілями володіє та чи інша особа. Тим не менше, законом захищені персональні дані громадян, а саме точна адреса квартири чи будинку, або номери автомобіля. Можливість пошуку інформації про нерухомість та автомобілі за прізвищем власника стане чудовим інструментом для боротьби з корупціонерами в Україні, які декларують одні статки, а фактично володіють іншими. Вітаємо Центр Протидії Корупції, експертів та депутатів, які долучилися до адвокації цієї ініціативи”,РПР.

Заради цього закону я, зокрема, йшов у Раду.Ми ухвалили закон про відкриття ВСІХ власників землі, нерухомості та машин…

Posted by Єгор Соболєв on 14 липня 2015 р.


Тематика публікації:    

Останні публікації цього розділу:

Вийшов другий сезон Rights Now! Podcast

На Тернопільщині ділилися кращими практиками розвитку гуманітарно-соціальної сфери

Громади Донеччини обговорили діяльність центрів підтримки громадян

ZDOROVI представляє результати шостої хвилі опитування «БАРОМЕТР»: стан системи охорони здоров'я України

«Як підготуватися до сексу»: новий випуск просвітницького подкасту від «Феміністичної майстерні»

Відсутність документів на нерухомість — одна із критичних перепон отримання компенсації через єВідновлення