Набір на Workshop ‘Cycling Сities: Kyiv’

ЗАВЕРШЕНО

Зафіксувати у Google календарі!


Workshop Cycling Сities Kyiv
Набір на Workshop ‘Cycling Сities: Kyiv’

7-денний воркшоп та відео інсталяція в рамках 10-й Міжнародний Архітектурний Фестиваль CANactions 2017 (з повною залученістю учасників)
Куратор : Jord den Hollander / NL

Дати:
22/05 – 27/05 – дистанційна робота
28/05 – 03/06 – воркшоп

Мова воркшопу: англійська

Профіль учасників:  Молоді архітектори та ті, хто цікавиться архітектурою , ті, хто знає Київ як свої 5 пальців , а також , хто зацікавлений у велоспорті та не може уявити власне життя без велосипеду.

Кількість учасників: 25-30

Подати заявку: тут.

Кінцевий термін подачі заявок : 17 травня 2017 року.

ПРО ПРОЕКТ ‘CYCLING CITIES’ :

Голландський режисер Jord den Hollander порівнює велосипедні міста один з одним шляхом синхронізованих зйомок шляху велосипедистів різними містами. Яким чином місто виглядає з точки зору велосипедиста? Cycling Cities – це шлях показати не лише активістам, які заходи необхідні, аби зробити місто більш дружнім до велосипедистів. Це поетичний крик до інших ментальностей, своєрідна історія кохання до велосипедного руху.

Протягом проекту, у фільмуванні взяли участь такі 8 міст, як Амстердам, Пекін, Будапешт, Мілан, Гавана, Мехіко, Тайбей та Тиран.

Після першого показу у 2014 році на Пекінському Тижні Дизайну фільм отримав значну кількість схвальних відгуків та отримав високу оцінку за свою одночасно просту, потужну та ефективну ключову думку. У 2015 році на Architecture Film Festival Rotterdam та у 2016 протягом Бієнале у Domus Gallery in Milan було показано одночасно 6 міст в спільному фільмі.

У січні цього року проект Cycling Cities був використаний у Тірані для підняття проблеми велосипедизації міста, а результати були показані міській раді. Це спричинило значний розголос та так вплинуло на мера, що він пообіцяв прокласти 10 000 кілометрів нових велодоріжок. Початково, команда проекту не очікувала такого ефекту, адже все розпочиналось як концептуальна ідея одного активіста заявити про велорух у містах, що так і залишаються автомобільно орієнтованими.

Всі зафільмовані міста будуть показані на Міжнародному заході Velo City у червні цього року.

ПРО ВОРКШОП

Якщо ви цікавитесь міським плануванням, архітектурними та містобудівними проблемами, що стосуються інфраструктури , а також маєте інтерес до сторітейлінгу та фільмування – цей воркшоп саме для вас!

Вам потрібні лише базові навички відеозйомки та відеомонтажу навіть у найпростіших редакторах.
На воркшопі ви поліпшите свої навички спостереження та розповіді про міські проблеми.

Воркшоп буде складатись з двох частин.

Спершу, всі учасники отримають своєрідне “домашнє завдання” – потрібно буде знайти та визначити локації у Києві за наданим куратором характеристикам: мости, парки, офісні будівлі, торгівельні вулиці, ключові будівлі та подібні.

Протягом другої частини воркшопу, що відбуватиметься з 28 травня по 3 червня у Києві, учасники разом з т’ютором вивчать обрані локації, розроблять сценарій та відзнімуть їх власний досвід використання велосипеду у Києві.

Фінальним результатом буде створення 3-хвилинного фільму кожної з груп про їзду на велосипеді Києвом, що буде знята власними силами. Ці фільми будуть представлені на фестивалі CANactions як відео інсталяції.

ПРО КУРАТОРА

Jord den Hollander – голандський архітектор та кінорежисер. Протягом свого навчання у Технічному університеті у Делфті він визначився з інтересом до сценографії та фільмування. Після отримання диплому магістра архітектури він навчався у London Film School за напрямком сценографії. Протягом своєї кар’єри він об’єднував обидві спеціалізації у багартьох проектах. Його архітектурні проекти відзначені та публікувались у багатьох міжнародних виданнях та книгах, а також він отримав багато нагород за свої теле-шоу, фільми та документальні зйомки мистецтва та архітектури. У 2004 році Йорд створив 60 серій для рейтингової дитячої телепрограми про мистецтво та науку, що отримала найвищу міжнародну нагороду дитячого телебаченняу The Prix Jeunesse 2005 році.

В останні роки архітектурна та режисерська діяльність Йорда суміщаються все більше та більше. Його дизайн мобільної дитячої бібліотеки став буквально “рухомим досвідом”, а його остання запроектована будівля, Центр Архітектури для дітей, була знята як освітній проект для телебачення.

Jord den Hollander багато публікує про архітектуру та фільмування у різноманітних міжнародних видання та є автором різноманітних книг про архітектуру, архітектурну історію та будівництво. Він читає лекції у Академії Дизайну в Ендховені, Академії Архітектури в Амстардамі, а також у Академії Кіно та Телебачення в Астердамі.

У 1990 році Йорд заснував Архітектурний Кінофестиваль у Роттердамі (AFFR), що став найбільшим такого роду фестивалем у світі.

Подія у facebook.


Останні публікації цього розділу:

Менеджер/ка з моніторингу та оцінки

Послуги медіа координатора/ки

Послуги адвокаційного/го менеджера/киа

Послуги регіональних юристів/ок

Регіональні координатори/ки

Юрисконсульт/ка