На непідконтрольній території Луганської області продовжують залишатися діти-сироти

На сьогоднішній день, незважаючи на те, що більшість дитячих будинків та інтернатів з окупованої території були евакуйовані, на непідконтрольній частині Луганської області ще залишаються діти-сироти. ...

АТО
На непідконтрольній території Луганської області продовжують залишатися діти-сироти

На сьогоднішній день, незважаючи на те, що більшість дитячих будинків та інтернатів з окупованої території були евакуйовані, на непідконтрольній частині Луганської області ще залишаються діти-сироти.

За даними МГО “Луганське земляцтво”, найскладніша ситуація з такими дітьми в Краснодоні та Ровеньках Луганської області.

“Тут діти-сироти й такі, у кого є опікуни, евакуйовані раніше не були, тому вони продовжують залишатися в дитячих будинках на окупованій території. На жаль, всі відомства, у тому числі і чиновники Мінсоцполітики, розводять руками, пояснюючи, що забрати таких дітей можливості немає. Отже, потрібно розуміти, що українська сторона не має навіть точних даних про кількість цих сиріт. Тому, не виключено, що деякі з них уже й не в Україні”, – розповів Глава МГО “Луганське земляцтво” Вадим Горан.

За його словами, єдиний можливий шлях надання допомоги дітям в зоні АТО – це робота громадських та міжнародних організацій з метою передачі гуманітарних вантажів.

“Ситуація насправді критична. Були навіть випадку, що дозвіл на евакуацію дітей не давали їх опікуни. А без цього, вивезти дитину із зони бойових дій неможливо. Єдине, що залишається нам як громадським організаціям в цьому випадку робити, так це залучати міжнародних партнерів і намагатися доставляти туди гуманітарну допомогу”, – сказав він.

В. Горан так само пояснив, що подібної проблеми можна було б уникнути, за наявності у Кабміну Концепції роботи з переселенцями ще на стадії, коли евакуація дітей-сиріт була можлива.

“Такої Концепції у профільного відомства Кабміну – Мінсоцполітики немає і донині, хоча міністерство нібито її розробляє вже не перший місяць. З моєї точки зору, чиновникам варто було б запитати думку з цього приводу у організацій, які працюють з переселенцями, і знають їх проблеми не в загальному, а конкретно по областях і регіонах, по кожному дитячому будинку і центру реабілітації інвалідів, наприклад, в тому числі”, – резюмувавВ. Горан.

Нагадаємо, що МГО “Луганське земляцтво” надає підтримку дитячим будинкам сімейного типу Сєвєродонецька, Старобільського, Сватівського, Новопсковського та Білокуракинського районів Луганської області.

Джерело : Прес-служба МГО “Луганське земляцтво”


Тематика публікації:          

Останні публікації цього розділу:

Вийшов другий сезон Rights Now! Podcast

На Тернопільщині ділилися кращими практиками розвитку гуманітарно-соціальної сфери

Громади Донеччини обговорили діяльність центрів підтримки громадян

ZDOROVI представляє результати шостої хвилі опитування «БАРОМЕТР»: стан системи охорони здоров'я України

«Як підготуватися до сексу»: новий випуск просвітницького подкасту від «Феміністичної майстерні»

Відсутність документів на нерухомість — одна із критичних перепон отримання компенсації через єВідновлення