Юристи та документатори на допомогу ВПО Житомирщини

25 серпня 2015 року в приміщенні Житомирської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олега Ольжича відбулася презентація Громадської приймальні УГСПЛ у Житомирі для ВПО – внутрішньо ...

Житомир
Юристи та документатори на допомогу ВПО Житомирщини

25 серпня 2015 року в приміщенні Житомирської обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олега Ольжича відбулася презентація Громадської приймальні УГСПЛ у Житомирі для ВПО – внутрішньо переміщених осіб (біженців) з Криму та Донбасу.

В Житомирі розпочато реалізацію регіонального компоненту проекту «Юридична підтримка ВПО та постраждалого від конфлікту населення в Україні», що реалізується за підтримки Данської ради у справах біженців (DRC – The Danish Refugee Council). А саме – відкрилася спеціалізована регіональна громадська приймальня для ВПО в мережі УГСПЛ. В ній працюватимуть, в тому числі на виїзді, 2 юристи та один документатор.

Завдання приймальні:
– надання практичної юридичної допомоги ВПО;
– ініціювання змін до законодавства задля оперативного вирішення проблем ВПО;
– сприяння ВПО у зверненні до Європейського Суду з Прав Людини із заявами про відшкодування збитків від подій в Криму та на Донбасі;
– документування порушень прав людини в Криму та на Донбасі – з наступним ініціюванням або підтримкою вже розпочатих міжнародних розслідувань;
– адвокасі кампанії на підтримку ВПО з ключових проблем: житло, дискримінація, отримання та розподіл гуманітарної допомоги; забезпечення реалізації права голосу на місцевих виборах.

Під час презентації також розглянуто питання гуманітарної допомоги: керівник ГО «Милосердя» Владислав Паламарчук повідомив про можливість її отримання. Задля цього треба писати відповідні заяви з обґрунтуванням потреб (одежа, памперси, взуття, їжа, ліки) до громадської організації та партнерських благодійних фондів.

Провідний юрист проекту Світлана Пантюхіна стверджує, що учасників зустрічі найбільше цікавить питання житла (чи компенсацій/допомоги на оренду житла), перепусток в зону АТО та вивезення звідти речей та майна, компенсацій за втрачене майно та нерухомість в зоні АТО.

Контактна особа: документатор Тетяна Козлова – (099)1705105 / (096)0593986, www.facebook.com/zhmart .

Автор : Тетяна Марченко


Тематика публікації:        

Останні публікації цього розділу:

Вийшов другий сезон Rights Now! Podcast

На Тернопільщині ділилися кращими практиками розвитку гуманітарно-соціальної сфери

Громади Донеччини обговорили діяльність центрів підтримки громадян

ZDOROVI представляє результати шостої хвилі опитування «БАРОМЕТР»: стан системи охорони здоров'я України

«Як підготуватися до сексу»: новий випуск просвітницького подкасту від «Феміністичної майстерні»

Відсутність документів на нерухомість — одна із критичних перепон отримання компенсації через єВідновлення