Фонд Міжнародної Солідарності оголосив про другий набір грантових заявок

Польсько-Канадська Програма Підтримки Демократії є спільною ініціативою урядів Польщі та Канади, яку реалізує Фонд міжнародної солідарності (Solidarity Fund PL). Метою програми є підвищення рівня ...

Додано:
nedim.useinov

конкурс
Фонд Міжнародної Солідарності оголосив про другий набір грантових заявок

Польсько-Канадська Програма Підтримки Демократії є спільною ініціативою урядів Польщі та Канади, яку реалізує Фонд міжнародної солідарності (Solidarity Fund PL). Метою програми є підвищення рівня участі громадян України у створенні ефективних, правових та наділених довірою демократичних інституцій, зокрема місцевого самоврядування та незалежних ЗМІ. Програма створює можливість обміну з Україною польским досвідом системної трансформації та побудови системної співпраці між польскими та українськими публічними інституціями і організаціями громадянського суспільства.

У рамках програми будуть підтримуватись ініціативи, які охоплюють два тематичні напрямки:

  1. Місцева демократія (зміцнення самоврядування та місцевої демократії, ефективне управління в місцевій адміністрації; зміцнення механізмів публічного діалогу і громадських консультацій, співпраця місцевого самоврядування з громадським сектором задля впровадження кращих практик в діяльності державних установ; підтримка лідерів системних трансформацій, в тому числі зміцнення людського капіталу та нагромадження ресурсів необхідних для імплементації реформи самоврядування і створення дієвої експертної співпраці між польськими та українськими органами місцевого самоврядування).
  1. Незалежні ЗМІ (поліпшення доступу громадян до всебічної, надійної та об’єктивної інформації завдяки розвиткові незалежних ЗМІ, зокрема електронних; зміцнення ролі мас-медіа в ініціюванні діалогу навколо питань політики та реформ; зміцнення ефективності і незалежності журналістів та видавців, котрі займаються слідчою журналістикою, протидією виборчим фальсифікаціям, працюють у складних умовах і т.д.).

Програма створює можливість для спільних ініціатив, які будуть реалізуватись у рамках співпраці партнерів з Польщі та України. Польські неурядові організації відіграватимуть роль партнера-лідера, який формально подає грантову заявку. Заохочуємо українські організації до пошуку польських партнерів для участі у грантовому конкурсі.

Очікується, що у результаті другого раунду програми буде підтримано приблизно 12-15 проектів, які реалізуватимуться у 2016 р. (близько 100 000 канадських доларів/проект).

Термін подання заявок спливає 13 жовтня 2015 року.

Детальніша інформація (польською мовою) за посиланням:

http://solidarityfund.pl/pl/polsko-kanadyjski-program-wsparcia-demokracji-ukraina

Правила участі у конкурсі (версія українською): http://www.solidarityfund.pl/pl/pliki/polsko-kanadyjski-program-wsparcia-demokracji/74-zasady-uczestnictwa-w-konkursie-grantowym-tumaczenie-ua/file

_______________________

Польсько-канадська програма підтримки демократії співфінансується у рамках програми співпраці з метою розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща та канадського Міністерства закордонних справ, торгівлі і розвитку (DFATD).


Тематика публікації:    

Останні публікації цього розділу:

Вийшов другий сезон Rights Now! Podcast

На Тернопільщині ділилися кращими практиками розвитку гуманітарно-соціальної сфери

Громади Донеччини обговорили діяльність центрів підтримки громадян

ZDOROVI представляє результати шостої хвилі опитування «БАРОМЕТР»: стан системи охорони здоров'я України

«Як підготуватися до сексу»: новий випуск просвітницького подкасту від «Феміністичної майстерні»

Відсутність документів на нерухомість — одна із критичних перепон отримання компенсації через єВідновлення

Коментувати не дозволено.