Кількість киян, які заявляють про готовність до протесту, збільшилась

Кількість киян, які сказали, що готові в будь-який момент вийти на протест, збільшилась з 14,6% до 17,7%. Такі результати соціологічного дослідження компанії «Active Group», проведеного в рамках ...

Протести у Києві
Кількість киян, які заявляють про готовність до протесту, збільшилась

Кількість киян, які сказали, що готові в будь-який момент вийти на протест, збільшилась з 14,6% до 17,7%. Такі результати соціологічного дослідження компанії «Active Group», проведеного в рамках проекту «Київський омнібус» за підтримки проектного центру «Project Center X».

Дослідження рівня протестних настроїв киян проводилось тричі з інтервалом один місяць: 27-28 червня, 24-25 липня та 28-29 серпня. Точні формулювання запитань, які задавались киянам: «Чи готові ви вийти на протест проти центральної влади (Президента, Прем’єра, Кабміна, Верховної ради)?» і «Як ви оцінюєте ризик революції в Києві?»

Відсоток людей, готових вийти на протест у будь-який момент, протягом місяця виріс – з 14,6% у червні до 17,7% у серпні.

Незмінною залишилась кількість людей, які сказали, що вони «швидше готові» вийти на протести – 23,2%. Це співпадає із результатами липневого та червневого опитування. Кількість «швидше не готових» до протестів також стабільно зростає. В останні дні червня цей показник складав 16,7%, наприкінці липня – 20,1%, а станом на кінець серпня – 25,9%. «Не готових до протесту» поменшало: їх стало 23,8%. Це значно менше за липневий показник (32%), проте більше червневого (19,7%).

Варто зазначити, що липневе опитування проводилось практично наступного дня після акції протесту «Правого сектору». А серпневе опитування проводилось ПЕРЕД подіями під Верховною Радою.

За словами засновника компанії «Active Group» Андрія Єременка, Київ поступово рухається в напрямку збільшення протестних настроїв, і передвиборча кампанія тільки підсилює їх. Проте від декларування готовності вийти на протест до реальних протестів дуже довгий шлях. У разі, якщо влада не пришвидшить реформи, величезної кількості протестів їй не уникнути.

Найбільша готовність до протестів спостерігається у людей віком понад 50 років. Серед тих, хто не визначився щодо своїх протестних настроїв, переважають жінки із показником 11,6%. Частка чоловіків, які не визначились, складає – 7,1%.

Оціночне значення імовірності виникнення революції збільшилось. Частка киян, які вважають, що революція може вибухнути в будь-який момент, протягом двох місяців виросла з 8,6% у червні до 18,6% у серпні. Про те, що «існує великий ризик», сказали 14,5% респондентів (проти 12,3% у липні та 11,9% у червні). Кількість людей, які вважають, що революція може статися коли-небудь, але не зараз, зменшилась практично до показників червня та склала 20,1% (19,5% – червень, 24,4% – липень). Частка респондентів, які вважають такий ризик мінімальним, збільшилась до 19,7%, у липні цей показник складав 11,3%, а в червні – 13,1%.

Дослідження проводилось у м. Києві 28-29 серпня в рамках проекту «Київський омнібус» компанією «Active Group» за підтримки проектного центру «Project Center X». Обсяг вибірки 1570 респондентів віком від 18 років. Похибка не перевищує 2,5 %. З публічним звітом дослідження можна ознайомитись за посиланням.

Джерело : new.activegroup.com.ua


Тематика публікації:    

Останні публікації цього розділу:

Вийшов другий сезон Rights Now! Podcast

На Тернопільщині ділилися кращими практиками розвитку гуманітарно-соціальної сфери

Громади Донеччини обговорили діяльність центрів підтримки громадян

ZDOROVI представляє результати шостої хвилі опитування «БАРОМЕТР»: стан системи охорони здоров'я України

«Як підготуватися до сексу»: новий випуск просвітницького подкасту від «Феміністичної майстерні»

Відсутність документів на нерухомість — одна із критичних перепон отримання компенсації через єВідновлення