...

Зелений лекторій на Південному Бузі

Проголосувало: 76

У Вінниці з'явився «Зелений лекторій». На набережній річки Південний Буг облаштували  зону для відпочинку, обговорень та лекцій. 

ІСТОРІЯ ПРОЕКТУ

«Зелений лекторій» — місце зустрічей, відпочинку, роботи на березі річки Південний Буг, яке творить команда урбаністів. Ініціатори проекту виконали дослідження набережних територій та провели архітектурний конкурс на кращу локацію біля ріки. А підтримала реалізацію проекту програма Британської Ради "Активні громадяни".

зелений лекторій буг3

Ідея «Зеленого лекторію» полягає в облаштуванні на набережній — від Центрального мосту до Бригантини, зони із дерев’яними «лежаками» – простору для відпочинку та обговорень. На свіжому повітрі, з панорамним видом на річку Південний Буг. Процес створення об'єднав людей, які у подальшому разом можуть розвивати своє місто. 

зелений лекторій буг1 

Примітно, що будівельні роботи проводились на День міста, тож багато містян долучились до справи. Творці «Зеленого лекторію» переконані, що нова локація дає можливість проводити різні тематичні зустрічі, лекторії. А також споглядати місто по-новому. 

«Проект виявив і об'єднав в місті молодих урбаністів, які разом реалізували свій перший проект, створивши громадський простір біля річки Південний Буг», — пояснює ідею проекту Вікторія Кравчук,  урбаністка, архітекторка, менеджерка проекту «Зелений лекторій».

Змінилось ставлення до ріки. Створення сучасних публічних просторів на березі спонукає керівництво міста до її очищення. У планах — гуртувати мешканців для облаштування та прибирання берегів річки.

СЕКРЕТИ УСПІХУ ПРОЕКТУ

1. Реалізовуйте ті проекти, в які особисто ви вірите.   

2. Знайдіть в проекті комфортну для себе роль.  

3. Будьте згуртованою командою (Один в полі не воїн).


 Матеріали у ЗМІ

 vezha.vn.ua

3_zelenyi_lectoryi