...

Безпечно та весело: новий велопростір в Малині

Проголосувало: 815

Велоклуб "ВелоТур" у Малині, що на Житомирщині, ініціював створення для дітей майданчика, де можна безпечно навчатись та тренуватися кататись на велосипеді. Це створило простір для дозвілля і фізичного розвитку.

ІСТОРІЯ ПРОЕКТУ

Ідею створити такий веломайданчик подала Міхаліцька Ольга. Сприяння було і від Малинської міської ради. Велику допомогу отримано від фасилітаторів проекту "Активні Громадяни". Та й у громаді є багато прихильників здорового способу життя, не байдужих до двоколісного засобу пересування.

веломайданчик малин1

Наразі є намір до встановленої гірки ще додати одну або кілька. Це значно розширить можливості майданчика. А в цілому план ширший -  по можливості доукомплектовувати поступово простір, де діти активно катаються і фізично розвиваються. І це приносить їм таку радість!

"Ідея з`явилася в результаті проведення "велодня" та спілкування з іншими громадськими організаціями, які вже мають веломайданчики в інших містах, використовують їх для тренування. Бачила, як діти тренуються на дорозі - а це небезпечно і травматично. Тож  це і привело до думки — створити в Малині такий велопростір", - розповідає ініціаторка проекту Ольга Міхаліцька.

Були перемовини з містянами щодо фінансування, та отримали відмову адже такая ідея потребує багатьох ресурсів. Вирішили почати комплектувати майданчик частинами - і подали заявку на грант Програми Британської ради "Активні громадяни".

Кінцева мета - встановити 8 гірок. Окрім того, важливим є спецпокриття. Хочемо облаштувати на дитячому майданчику  спеціальне гумове покриття, яке запобігатиме виникненню травм. Це є наступним кроком для розбудови велопростору.

веломайданчик малин4

СЕКРЕТИ УСПІХУ ПРОЕКТУ

1. Шукайте нових  знайомств

2. Майте розуміння, для чого вам цей проект.

3. Вчіться правильно планувати і подавати заявку.


 Матеріали у соцмережах:

facebook.com

15_velo_maidan