...

Сімейний Мега-майданчик для відпочинку у Брилівці

Проголосувало: 869

У смт Брилівка завдяки проекту «Мега - майданчик» створили не лише простір для відпочинку дітей і батьків, а також активізували й об'єднали людей навколо відновлення центрального парку селища.

Історія проекту

Селище Брилівка — одне з 7 населених пунктів Виноградівської об’єднаної територіальної громади на Херсонщині. Там проживає третина населення всієї громади – 4200 осіб.  Одне з гострих питань, яке хвилювало молоді сім’ї — це відсутність простору для відпочинку дітей та батьків.

«Я недавно став батьком, і побачив проблему: у нас ніде погуляти з дитиною!!! Чому молоді родини з дітьми повинні гуляти на території дитячого садка після закінчення годин відвідування? Адже у нас немає жодного стаціонарного дитячого майданчика. Хіба у нас мало діток?» — таке звернення місцевого жителя підтримала велика кількість молодих батьків та жителі селища в різних соціальних мережах.

Далі ініціативна група розробила план дій та бачення майбутнього простору. Багато людей долучалось до толок — «своїми руками» та ресурсами. 

мегамайданчик2

Після толок за мінімальні кошти було встановлено 4 лавки та 2 урни. Всі матеріали принесли люди. Столяр безкоштовно обробив деревину, зварювальник безкоштовно провів свої роботи.    

 «Так ми розпочали — не маючи нічого, ми зробили щось, — каже Євгеній Гладкий, ХО БФ «Об'єднання». — Британська Рада мотивувала нас продовжити, і за рахунок підтримки програми "Активні Громадяни" Британської Ради було встановлено дерев'яний дитячий комплекс. Місцева рада нам за активність надала більше, ніж ми розраховували. На ті кошти ми придбали два металеві комплекси і карусель. Керівник місцевого підприємства завіз 15 тонн піску. Пісочницю ми також зробили майже без затрат. Догляд за майданчиком взяла на себе сім'я, яка живе поруч, тому там завжди чисто. Та і батьки самі постійно слідкують за порядком». 

Після реалізації коштів Британської Ради, робота над проектом не зупинялась. Завдяки «Активним Громадянам» проект переріс у рух за відновлення центрального парку.  

Цієї весни частину території було засаджено деревами. Центральний парк тепер — одне з найвідвідуваніших місць селища.

«Проект успішний, бо ми не вигадували його, а реагували на запит громади. — каже Євгеній Гладкий, ХО БФ «Об'єднання». — Маючи досвід, ми лише перевели енергію людей з Facebook і розмов до реального планування та дій. Це наймасовіший проект (з 10 реалізованих) щодо включення громади у процес».

У планах громадської організації та громади — доповнити простір новими ігровими елементами, лавками, арт-об'єктами, провести освітлення, встановити фонтан та проводити кінопокази на відкритому просторі.

СЕКРЕТИ УСПІХУ ПРОЕКТУ

 1. Добровільність

2. Прозорість

3. Наполегливість 


Матеріали у соцмережах

www.facebook.com (відео) 

9_mega_maidan