...

Подолання соціальних бар`єрів у Мелітополі через гру боча

Проголосувало: 72

Проект «Боча — гра для всіх!» направлений на залучення маломобільних груп населення у Мелітополі, Запорізької області, до активного способу життя. 

ІСТОРІЯ ПРОЕКТУ 

 

У Мелітополі завдяки унікальній грі боча (або бочча) вдалось втілити у життя ідею, яка згуртувала містян навколо долання соціальних бар`єрів для людей з інвалідністю. Проект  «Боча - гра для всіх!» отримав підтримку Британської Ради в рамках програми «Активні громадяни».

Боча —  це гра з набором м'ячів з кольорів: 6 синього, 6 червоного і одного білого або жовтого кольору. Суть гри полягає в тому, що гравці намагаються максимально наблизити м'ячі свого кольору до білого м'яча, який називають Джеком. Ця гра входить до переліку паралімпіських видів спорту. Її витоки лежать в Італії.  

Ця ініціатива дає можливість привернути увагу до проблеми 10 % населення міста Мелітополь — така кількість осіб належить до маломобільних груп населення. Усі вони долають бар’єри, що обмежують соціальні контакти та не дають можливості для творчого розвитку, активного рекреаційного відпочинку. 

Це командна робота: співпраця Мелітопольської міської єврейської громади, Мелітопольської Міської Ради, Управління молоді та спорту Мелітопольської міської ради, Територіальний центр надання соціальних послуг населенню з міським товариством осіб з інвалідністю.

«Спочатку ти бачиш і знаєш тільки про те, що потрібно тобі. Потім дізнаєшся про схожу проблему і ще в когось. Ти вмієш щось робити краще, хтось робить щось краще за тебе. Ви разом можете зробити щось нове! Це корисно для вас обох. Але якщо вас стає більше, то ви можете дійсно творити дива. І розширювати інклюзивний простір», — згадують ініціатори проекту «Боча - гра для всіх!».

Боча1

Сьогодні команда гравців людей з інвалідністю надалі проводить зустрічі та тренування. 

СЕКРЕТИ УСПІХУ ПРОЕКТУ

 

1. Майте конкретну мету.

2. Реально оцінюйте свої можливості.

3. Співпрацюйте та не бійтесь казати про те, що вас турбує. 


Матеріали у ЗМІ

www.mv.org.ua

 

18_bocha