...

«БібліоArt» — спільнота соціальної дії

Проголосувало: 318

Креативна майстерня «БібліоArt» у бібліотеці-філії №3 КЗ «Лисичанська ЦБС» проводить творчі майстер-класи, під час яких майстрині навчають молодь різноманітним технікам рукоділля.

ІСТОРІЯ ПРОЕКТУ

 

Як згуртувати молодь району, розвинути її творчий потенціал та комунікативні навички без ґаджетів? Менеджери проекту соціальної дії «Креативна майстерня БібліоArt» за підтримки програми «Активні Громадяни» спробували знайти на це відповідь. 

Креативна майстерня «БібліоArt» була створена у бібліотеці-філії №3 КЗ «Лисичанська ЦБС». Саме тут проводились творчі майстер-класи, під час яких майстрині на волонтерських засадах навчали молодь різноманітним технікам рукоділля. Зокрема, під час майстер-класу «Магія бісеру» учасники дізналась про особливості роботи з бісером та оволоділи змішаною технікою вишивання  стрічками та бісером.

А завдяки майстер-класу «Шовкове диво» учасники навчились робити обручі на голову з атласних стрічок у техніці кандзасі. На майстер-класі «Іграшки амігурумі» майстриня вчила присутніх техніці в’язання гачком та розповідала про особливості створення іграшок амігурумі.

І ось результат — за час дії проекту до творчої активності було залучено 150 молодих людей, які змогли опанувати три нові техніки рукоділля. За підсумками проекту в бібліотеці створили виставку робіт «На крилах натхнення», де учасники креативної майстерні «БібліоArt» можуть похвалитися своїми творчими роботами. 

«У мікрорайоні заводу ГТВ м. Лисичанська відсутня школа естетичного виховання, а творчі гуртки розраховані тільки на дітей, — розповіла одна з ініціаторок проекту, завідувачка бібліотеки-філії №3 Марина Нікульникова. — А що ж робити молоді? В нашому місті є чимало творчо обдарованої молоді, яка потребує допомоги у пошуках творчого самовираження, спілкування з однолітками зі спільними інтересами. У вирішенні цієї ситуації допомогла реалізація цього проекту».

бібліоарт1

Креативна майстерня дає можливість молоді розвивати свій творчій потенціал, спілкуватися з однодумцями та корисно проводити своє дозвілля. Бібліотекарі залучили волонтерів — майстринь handmade, провели рекламну кампанію проекту та надали приміщення для проведення майстер-класів. А завдяки програмі «Активні громадяни» були придбані всі необхідні матеріали для майстер-класів. 

бібліоарт3

«Незважаючи на те, що проект закінчився, креативна майстерня «БібліоArt» продовжуватиме свою роботу. Майстрині виявили свою готовність і надалі проводити майстер-класи та передавити свої знання та досвід молодому поколінню», — говорить Марина Нікульникова. 

СЕКРЕТИ УСПІХУ ПРОЕКТУ

 

1. Вміти зацікавити молодь.

2. Знайти спільну мову із сучасними дітьми.

3. Запропонувати їм незвичайне, цікаве та корисне дозвілля без великих фінансових витрат.     


Матеріали у ЗМІ

Репортер

 

4_biblioart