...

«Активна територія»: спортивний простір у Лисичанську

Проголосувало: 54

Завдяки проекту Спортивний простір «Активна територія» у Лисичанську відкрито нове місце для безкоштовного заняття спортом та різноманітних активностей для різних верств населення. 

ІСТОРІЯ ПРОЕКТУ 

 

Завдяки перемозі у конкурсі проектів соціальної дії в межах програми «Активні громадяни» в Лисичанській бібліотеці-філії № 6  відкрито новий спортивний простір «Активна територія». Це принесло важливі зміни в життя мешканців мікрорайону шахти «Матроська» міста Лисичанська, де проживають близько тисячі людей, зокрема, малозабезпечені та багатодітні сім’ї, люди з інвалідністю, внутрішньо переміщені особи із зони проведення АТО, молодь, одинокі та літні люди.

З відкриттям спортивного простору «Активна територія» на базі бібліотеки у цих людей з’явилась можливість безкоштовно займатися спортом та долучатися до різноманітних спортивних активностей, що сприяють покращенню стану їхнього здоров’я. 

Для цього в бібліотеці є відповідний спортивний інвентар: орбітрек, дошка для пресу, боксерська груша з рукавичками, тенісний стіл з ракетками, баскетбольне кільце, м’ячі, обручі, гантелі та інше спортивне приладдя. До того ж, за проектом в бібліотеці проводились дні здоров’я, тренування з фітнес-тренером, спортивні змагання тощо.

«Спортивний простір дуже важливий для громади, він став центром корисного дозвілля для людей, адже в мікрорайоні немає спортивних чи ігрових майданчиків, закриті школи та садочки, — розповідає одна з ініціаторок проекту Ірина Кликова. — За три місяці, з моменту відкриття, спортивний простір відвідало кілька сотень людей. Особливо корисним спортивний  простір виявився для молоді. З відкриттям «Активної території» молодь мікрорайону отримала місце для зустрічей та стимул для занять спортом. Хлопці та дівчата опановують нові напрямки у тренуваннях, змагаються один з одним у спортивних досягненнях, а головне – долучаються до здорового способу життя і відмовляються від шкідливих звичок».

активна територія лисичанськ3

За час дії проекту в спортивному просторі пройшло 6 заходів, учасниками яких стали 176 осіб. З моменту відкриття, спортивний простір відвідало 526 осіб. 

«Завдяки проекту громада мікрорайону стала більш згуртованою, активною, організованою, здоровою та щасливою. Проект є сталим, адже спортивний простір «Активна територія» буде діяти ще не один рік і долучати до здорового способу життя нових відвідувачів. Спортивне приладдя залишиться в бібліотеці, відвідувачі матимуть змогу користуватися ним у зручний для себе час на безкоштовній основі», — говорить Ірина Кликова.

СЕКРЕТИ УСПІХУ ПРОЕКТУ

 

1. Успіх проекту залежить від доброї комунікації з громадою.

2. Широке обговорення ключових проблем містян.

3. Спільна робота над їх вирішенням. 


Матеріали у ЗМІ

lis.gov.ua  bibliolis.wordpress.com  bibliolis.wordpress.com

 

5_activna_teritoriya