...

Інноваційний простір для студентів у Полтаві

Проголосувало: 783

У Полтаві створили креативний інноваційний простір для студентів – своєрідну платформу для нових ідей та реалізації творчого потенціалу молоді. 

ІСТОРІЯ ПРОЕКТУ

У розвинених країнах світу у більшості навчальних закладів для студентів відведені спеціальні місця чи навіть окремі приміщення для корисного та продуктивного проведення вільного часу.

Це можуть бути спеціально обладнані майданчики, коворкінги чи натягнуті тенти зі зручними диванами й столами, буккросингом, точками доступу Wi-Fi тощо.

18 розмовний клуб

 

Надихнувшись іноземним досвідом, організація «Культурний діалог» вирішила власноруч створити креативний інноваційний простір для студентської молоді — своєрідну платформу для нових ідей та реалізації творчого потенціалу студентів.

«Простір ініціатив» об’єднав активну молодь та став місцем, де перетинаються навчання і відпочинок, наука і освіта. Затишний куточок у стилі лофт був створений руками самих студентів. М'які крісла-мішки, оригінальне освітлення, великий підвісний складний стіл, власноруч створені журнальні столики і лавки  – усі елементи простору поєднують у собі практичність, стильність і економічність.

«Облаштована нами територія забезпечила необхідний студентам простір для роботи, навчання, підготовки до занять, саморозвитку, зустрічей із друзями, у якому вони з користю проводять час і почувають себе комфортно, – говорить Вороніка Куркіна, «Культурний діалог». – Реалізація даного проекту дала змогу студентам відпочивати з користю і проводити більше часу разом, а значить і ефективніше вчитися».

«Простір ініціатив» — це проект ВІД молоді і ДЛЯ молоді, що допоміг у неформальній та цікавій формі об’єднати людей навколо важливих проблем, навчити їх, як ці проблеми можна вирішити, щоб вони могли потім впливати і змінювати своє оточення, почавши перетворення з себе.  

На відміну від стандартних аудиторій, неформальна атмосфера, яка присутня у просторі, урізноманітнила студентське життя і збагатила його корисним проведенням дозвілля. Буккросинг (обмін книгами, у т.ч. іноземними мовами), розвиваючі настільні ігри на логіку, креативність, згуртування громади, фінансову грамотність, фотозона, wi-fi - усе це наразі знаходиться у вільному доступі студентів академії. Простір став осередком освітньо-культурних заходів та цікавих подій, а також прикладом наслідування для інших вищих навчальних закладів Полтави та України. 

Створений простір став своєрідним символом змін у підході до освіти та каталізатором розвитку молоді, відбулися перетворення у свідомості студентів і трансформація їхніх цінностей.

Очікується, що у найближчому майбутньому родзинкою простору стануть самостійно розроблені унікальні інноваційні квести із використанням QR-кодів.

«Крокуючи в ногу з часом, завдяки використанню новітніх технологій, ми хочемо привернути увагу молоді до таких важливих тем як Цілі Сталого Розвитку, критичне мислення і медіа-грамотність, права людини тощо», - пояснює Вероніка Куркіна, «Культурний діалог».

СЕКРЕТИ УСПІХУ ПРОЕКТУ
 

1. Сформулюйте реалістичні очікування, оцініть ризики та встановіть вимірювані та відстежувані критерії успіху.  

2. Поставте чіткі та осяжні цілі. Цілі повинні бути максимально зрозумілими для команди, що працює над проектом, для інвесторів і для будь-якої третьої сторони, яка може бути залучена до реалізації проекту.   

3. Підбадьорюйте одне одного щодня і радійте навіть найменшим успіхам і досягненням на шляху до досягнення великої спільної мети! 

8_prostir_initsiatyv