...

Мистецтво та діалог у Полтаві

Проголосувало: 404

Майстерня графіки у Полтаві  ініційована на побудову діалогу між внутрішньо переміщеними особами, місцевими мешканцями та членам сімей учасників АТО. Дуже важливою є їхня  інтеграція  в культурне середовище міста через творчу співпрацю з мистецькою спільнотою.

ІСТОРІЯ ПРОЕКТУ

У Полтаві художники-графіки за підтримки програми "Активні Громадяни" Британської Ради провели цикл майстер-класів "Майстерня графіки” з техніки високого друку для 15  учасників.

«Додаткова метою проекту було надання можливості для мистецької самореалізації учасників проекту», — пояснює Тетяна Поліщук, ГО «Культурний діалог».

Тривалість кожного заняття передбачала 4 години, загальна кількість занять – 3. По закінченню практичної частини була змонтована виставка робіт учасників та урочисте її відкриття.

Проведені заходи дозволили учасникам займатися мистецтвом у подібних техніках самостійно, перетворивши хобі в можливість для самозайнятості, створюючи власні майстерені чи гуртки.

"Позитивний вплив проведення заходу «Майстерня графіки» — зміна у сприйнятті внутрішньо переміщених осіб м.Полтава. Відчути себе такою ж важливою частиною громади Полтави, як і місцеві мешканці. Стерлися регіональні кордони, психологічно всім стало легше спілкуватися", — говорить Тетяна Поліщук, ГО «Культурний діалог». 

Громадська організація «Культурний діалог» планує продовжити проект у форматі циклу майстер-класів для слабочуючої групи дітей спеціалізованої школи-інтернату м.Полтави. Ініціативна група викладачів має на меті підготувати дітей до вступу у вищі навчальні заклади мистецького спрямування.

СЕКРЕТИ УСПІХУ ПРОЕКТУ

 

1. Задружіть ініціативну групу, яка може згенерувати конкретну ідею і має всі кейси для її реалізації.

2. Організатори проекту повинні мати різні якості характеру, але спиратися на подібні цінності у вирішенні питань стосовно проекту.

3. Надійні партнери та волонтери програми.


 Матеріали у ЗМІ та соцмережах

 www.facebook.com/tribuna.pl.ua   www.facebook.com/ua.poltava.suspilne

 

11_maysternya_grafiky