...

«Patio»: івент-простір студентів КПІ

Проголосувало: 56

В одному з корпусів КПІ ім. Ігоря Сікорського студенти перетворили занедбаний внутрішній дворик зварювального факультету в мальовничий, затишний куточок під назвою «Patio».  

 

ІСТОРІЯ ПРОЕКТУ

 

«У корпусі зварювального факультету КПІ є внутрішній двір, але доступу до нього у студентів не було, бо місце було недоглянуте та занедбане, майже вся його територія заросла папороттю, – розповідає, як виникла ідея оновлення цього простору, ініціаторка проекту Анастасія Олійник. – Тому перше, з чого ми почали – організація прибирань».

На тренінгу програми «Активні громадяни» Анастасія познайомилась із тими, хто вже втілював власні задуми за підтримки Британської Ради в Україні, отримала необхідні знання, і це надихнуло її шукати однодумців та продовжувати працювати над втіленням задуму: «Все вдалося саме завдяки активній участі та підтримці небайдужих викладачів і студентів факультету, а також чудових фасилітаторів. Почалося все у травні, а вже у вересні наш двір був готовий».

Учасники за підтримки громадської спілки «Національна Молодіжна Рада України» власноруч розчистили простір, висадили квіти, розширили пішохідні зони, пофарбували віконні рами, встановили нові лави, а малярські роботи виконували разом зі співробітниками факультету. 

патіо4

 

патіо3

Примітно, що, отримавши досвід створення власного івент-простору «Patio», студенти згуртувались, стали більш активними учасниками життя факультету, налагодили комунікацію з адміністрацією – тепер тут дослухаються до їхніх ідей і побажань. А також молодь має місце для відпочинку, до якого дбайливо ставиться, адже зроблено це було власними зусиллями.

патіо2

За словами координаторів проекту, дворик тепер використовують не лише для відпочинку на перервах, а й для проведення урочистостей – Посвяти у студенти та відзначення Дня факультету, тут також знімають відеосюжети про життя університету.

Звісно, оновлений простір і надалі будуть вдосконалювати спільними зусиллями та організовувати тут мистецькі заходи разом з представниками інших університетів, зокрема вже спланували фотовиставку «Технічний Київ» із музичним супроводом.

«Простір для відпочинку, про який раніше ми лише мріяли, тепер є окрасою і гордістю нашого факультету. З Active Сitizens – мрії втілюються!» – запевняє Анастасія Олійник і надихає з упевненістю та наснагою реалізовувати власні задуми. 

СЕКРЕТИ УСПІХУ ПРОЕКТУ

 

1. Чітко сформулюйте ідею проекту.

2. Ознайомтесь із успішними прикладами тих, хто вже реалізував схожі ініціативи.  

3. Шукайте всебічну підтримку, як експертну, так і фінансову.


 Матеріали у ЗМІ та соцмережах

 weld.kpi.ua  weld.kpi.ua  weld.kpi.ua  відео-звіти в youtube: www.youtube.com  www.youtube.com  

 

26_kpi_patio